Musslor & blomkålsris i smörad tomatsås


Få saker skriker Medelhavet som musslor. Ni vet känslan när man efter ett dopp i havet är så där härligt salt på kroppen och i håret och slår sig ner på en restaurang. Det är då man beställer in mer av havet i form av musslor. Den där känslan av att sitta på en taverna på Rhodos eller var det nu kan tänkas vara, den går faktiskt att få även hemma. Börja med att hälla en burk krossade tomater i en kastrull, tillsätt lite balsamvinäger och låt koka på svag värme i 5-10 minuter. Lägg sedan i en generös bit smör och rör om tills smöret är helt smält. Fräs sedan vitlök och lite skal av en citron i olivolja och häll ner musslorna (det går lika bra med färska som frysta tinade musslor). Häll sedan på tomatsåsen och låt det hela koka i 5 minuter. Häll sedan blomkålsriset och låt det hela koka ytterligare 3-4 minuter. Sen är det bara att njuta!